
Een kijkje naar de biertrends die we in 2026 waarschijnlijk sterker zullen zien opkomen — en waarom. Dit zijn natuurlijk alleen zaken die ik voorzie, maar wel gebaseerd op recente ontwikkelingen in de brouwerijwereld en consumentenbehoeften. Pak er een Drink Hop bier bij, want daar gaan we… No-en… Lees verder

Is Fresh Hop een nieuwe biertrend? Fresh Hop-bier (ook wel “wet hop” genoemd) — waarbij gebrouwen wordt met vers geoogste hop — heeft de potentie om in 2026 een sterke opmars te maken, maar wat zijn de kansen en wat zijn de uitdagingen? Waarom het kan groeien: Maar… Lees verder

Droog Saison-bier met een oosterse twist. Drink Hop brouwde dit bier om de perfecte balans tussen oosterse invloeden en traditionele kruidigheid in saison te creëren. Tonen van citrus, koriander en bloemigheid van szechuanpeper zijn terug te vinden in dit bier. Smaken die harmonieus samensmelten tot een fris en… Lees verder

Tijdens het vergisten zet gist suiker om in alcohol en koolzuur. De snelheid waarmee dit gebeurt, hangt af van meerdere factoren. Vergisting verloopt in vier fases: Hoe kun je vergisting volgen? Met een waterslot (onbetrouwbaar) of beter met een hydrometer/refractometer of een elektronische drijvende meter (zoals BrewMonk Hydrometer… Lees verder